Ha tudni szeretnéd pontosan hol, mikor, mi ellen (vagy mellett) lesz az ország bármely pontján tüntetés, itt megtalálod. Ha tudsz tüntetésről, melyet itt nem látsz - kérlek, informálj minket, s feltesszük. (seszter9@gmail.com)

TÜNTETÉS-NAPTÁR http://ev-cal.com/fb/53778

Friss topikok

I. Szabad Hallgatói Piknik

2012.03.14. 09:32 | Boronkay SOma | Szólj hozzá!

MIKOR: 2012. március 14. 15:00

HOL: Budapest, Jászai Mari tér

SZERVEZŐ: Hallgatói Hálózat lágymányosi sejtje

Eljött az idő, hogy továbblépjünk!

Bebizonyosodott, hogy a kormány oktatáspolitikája elhibázott: 32 ezerrel kevesebben felvételiztek idén egyetemekre, főiskolákra, mint egy évvel korábban.

Továbbá kiszivárgott egy hatástanulmány, mely rávilágít a tankötelezettség csökkentésének valódi okaira: 73 milliárd forint megspórolása, olyan áron, mely tízezrek jövőjét teszi tönkre és alapjaiban kockáztatja országunk felemelkedésének lehetőségét.

Mindebből tisztán látszik, hogy mind az új köznevelési törvény, mind a felsőoktatási törvény -bár a szakmaiság álcája mögé bújtatták- pusztán költségvetési szempontok alapján született! Világosan látszik, hogy a drasztikus forráskivonás súlyos negatív következményeivel a kormányzat is tisztában van.

A LÉK, mint a Hallgatói Hálózat lágymányosi sejtje a hallgatói önrendelkezés jegyében meghirdeti az I. Szabad Hallgatói Pikniket, várjuk az ország minden egyetemi oktatóját és jelenlegi vagy jövendőbeli hallgatóját! Mindenki hozzon magával legalább még két embert és egy szendvicset!

Ami biztos, hogy továbbra sem várunk pártokat, azok ifjúsági szervezeteit, vagy politikusokat, valamint, hogy senki sem fog unatkozni: a piknik után a demokratikus hagyományok jegyében szabadfoglalkozásként egy ütős flash-mobot szervezünk a környéken.

Találkozzunk március 14-én, szerdán, délután háromkor a Jászai Mari téren! (ha eltévednél keresd a tömeget;) )

Kötelező olvasmányok listája: http://index.hu/belfold/2012/03/05/felsooktatasi_felveteli_2012/ http://hvg.hu/itthon/20120305_felsoktatas_jelentkezok_szama http://hvg.hu/itthon/20120306_felveteli_szamok_reform http://magyarinfo.blog.hu/2012/03/03/itt_a_kormany_titkos_hatastanulmanya_a_tankotelezetsegrol http://hallgatoihalozat.blog.hu/2012/03/06/tanulni_a_hibainkbol

Címkék: hálózat felsőoktatás hallgatói

A bejegyzés trackback címe:

https://tuntetesinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr454315884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása